Stående ned Hitler

Hvis du spurgte nogen i dette land, hvad var USAs “fineste time”, kan du finde mange forskellige svar. For de fleste af os tror vi af en håndfuld af hændelser, hvor den sande ånd af, hvad det betyder at være en amerikansk kommer frem. Og for nogle, du kan høre svaret “Americas fineste time er stadig foran det”, og det kan være sandt. Ingen kan fortælle der lige nu.

Men i amerikansk historie, uden tvivl når America forbundet arme med det allierede og stod ned den forfærdelige trussel Adolph Hitlers Tyskland forklædt under anden verdenskrig skulle repræsentere den fineste vis styrke nationale løse og ære i den historie af nationen. Og det er fordi i disse vanskelige år, Amerika ikke bare bruge sin enorme ressourcer for at spare amerikanerne og amerikanske interesser. Det er ikke en overdrivelse, at Amerika ved at stå ned Hitler, reddet verden.

Verdenskrig var uden tvivl den mest ødelæggende krig i historien om verden. Dødstallet på verdensplan fra denne konflikt nåede over 60 millioner mennesker. Aggression af akse beføjelser syntes at kende nogen begrænsninger, som kun gør mere dramatisk modige stå at Amerika, England, Frankrig og de andre allierede magter viste at stå over for et godt bevæbnet og hensynsløs fjende og nægte dem for verdensherredømme de s burde.

Det er nemt at se tilbage nu om, hvordan den største generation, da de ofte er blevet kaldt, konstaterede viljen, vilje til at risikere alt for at stoppe Hitlers hære. Men vi glemmer, at på tidspunktet, der var ingen måde at vide, hvis allierede ville sejre. I begyndelsen af krigen syntes Hitler ustoppelig da han besatte Polen og invasionen af Europa spredt sig til England, Frankrig, Norge og ud over at give Tyskland mere løftestang til at sprede krigen til Afrika, i Rusland og i Asien samt. Ved tid fuld allied force var samlet og klar til at slå igen, Hitlers fremskridt var så dyb og spredning af krigen indtil videre at nå der til tider det syntes umuligt at vende tilbage denne onde tidevand af militære fjendtlighed, der truede med at opsluge verden.

Som det ofte er tilfældet, var det da Amerika gik ind i krigen, som allierede begyndte at se et håb om at stoppe rædslen af hvad Hitler prøvede at gøre. Det tog bombningen af Pearl Harbor til at sætte den amerikanske befolkning på alarm, at isolationen af det amerikanske kontinent ikke mente at de ville blive skånet spredning af krig til deres hjemland, medmindre noget blev gjort. Ved at angribe USAs skibe på havnen i Hawaii på December 7, 1941, bragte japanske den mest potente militære maskine i verden ind i krigen mod aksemagterne, som i sidste ende stavet doom for årsagen til Hitler og hans allierede.

Americas kampe på mange fronter of World War II er fyldt med dusinvis af historier om mod og strategiske genialitet, der endelig begyndte at vende krig til fordel for allierede. Det tog modige beslutninger på de meget top niveauer af kommandoen at gøre, at beslutningen om at bruge den mest ødelæggende våben mand nogensinde havde kendt til at strejke Japan og fremskynde afslutningen af konflikter. Vejafgift for at droppe atomvåben på Japan var rædselsvækkende men Americas formand vidste, at titusinder af amerikanske liv ville blive frelst ved at afslutte konflikten. Kun det gjorde det en forsvarlig angreb. Men at angreb alene ikke bringe Hitler til hans knæ. Drej af formuer begyndte på d-dag 5 juni 1944. Dette massive angreb på strandene i Normandiet Frankrig fanget de tyske forsvarere af overraskelse. Ikke desto mindre omkostninger i livet var enorm som amerikanske og allierede tropper iscenesat den massive invasion for at begynde at bringe den nazistiske krig maskine ned.

Vi kan kun se tilbage med taknemmelighed til de modige mænd og kvinde, der kæmpede for at holde Amerika og verden fri fra Hitlers planer for verdensherredømme. Og ved at stoppe ham, vi kan virkelig sige, det var USAs fineste time.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top